22 februari 2019
18:30

Vänersborgs IF

Referat: Älvängens IK - Vänersborgs IF

Då är premiären avklarad och ett rekordungt lag ställdes på benen. Redan från start satte vi fart på bollen och det var stundtals briljant spel och motståndarna hade det riktigt tufft då vi anföll på bred front. Målen trillade in och efter 20 minuter stod det 3-0 och i slutet av halvleken kom även 4-0 och matchen kändes avgjord.
Matchen jämnade ut sig en aning i andra halvlek men vi fortsatte skapa många heta chanser. Matchen slutar 6-1 och det var en oerhört positiv start på året. Många tjejer fick spela på helt nya platser och det funkade riktigt bra över lag.
Riktigt kul att se våra nya spelare, Emmy är en auktoritet mellan stolparna och i storasyster Jonna har vi hittat en riktig målskytt med 3 mål i debuten med bud på fler. Vidare spelar Elsa sina första 90 minuter efter korsbandsskadan och det gick strålande. Emma har klivit ner på högerbacken, herregud vad jobbigt det kommer bli för motståndarnas vänsterbackar med de löpningarna hon drar iväg på. Listan kan göras betydligt längre och en sån här kväll skall alla hyllas, med en snittålder på 16,6 år är insatsen oerhört vass och lovar gott inför framtiden.
På söndag kl 17 gästas vi av Kode IF, då mönstrar vi en helt ny 15-manna trupp...

Mål: Jonna J 3, Julia 2, My 1
Assist: Anna 2, Julia 1, Annie D 1, Mocci-Li 1.